Sposób przygotowania

skórkę wrzucić do słoja zalać spirytusem,szczelnie zamknąć odstawić w ciepłe miejsce na 2 dni,zlać wytworzony płyn do butelki,z cukru i szklanki wody ugotować syrop do gorącego syropu wlać stopniowo nalewkę,cały czas mieszając,następnie zlać do czystej butelki i odstawić do sklarowania,po 2 tygodniachzlać płyn znad osadu,osad filtrować i połączyć z nalewką,można pić bez leżakowania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    ja robię z świeżych
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    nie piłem takiej,z chęcia bym spróbował
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawa ta nalewka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !