Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak sparzony 0,5 kg
jabłka 1 kg
margaryna 1 kostka
kasza manna 6 łyżka
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 szt
cukier 40 dkg
jajko 10 szt
bakalie
aromat migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Mak przekręcić przez maszynkę 2 razy ,jabłka zetrzec na na dużch oczkach i odcisnąć ,margarynę roztopić i ostudzić .Wszystkie składniki wymieszać.Na koncu dodać ubitą pinę z białek.
Do pieczenia blachę wyłożyć papierem.Piec około godziny ,po wystudzeniu polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.12.2011 08:50
mój ulubiony !
jolanta19 07.10.2011 20:57
Bardzo lubię
Justyna Jussstiii 11.09.2011 08:03
super polecam
Ewa95 01.09.2011 19:38
ja nie przepadam za makowcem, ale ten zapowiada się nieźle:P
Izabela28 05.06.2011 21:36
pyszności:)
pigila
pigila 12.12.2010 13:55
Uwielbiam jeść makowiec, ale tu dużo jajek.
iza15 11.12.2010 22:43
makowiec musi byc na stole na Boze Noarodzenie
iga2 11.12.2010 11:59
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak