Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 1 szt.
skórka z cytryny 1 szt.
korzeń goryczki górskiej 3 g.
cukier 10 dkg
spirytus 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka pomarańczowa

korzeń goryczki górskiej można kupić w aptece lub sklepach z ziołami,skórkę z cytrusów pokroić w paski,włożyć do 3 litrowego słoja,dodać korzeń goryczki górskiej,cukier rozpuścić w 10 łyżkach wody,wlać do słoja,odstawić ,po 3 dniach dodać wódkę i spirytus,słój zamknąć i odstawić na 2 tygodnie,codzienne wstrząsnąć słojem,nalewkę zlać,klarować i filtrować można pić odrazu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.08.2012 00:30
nie robiłam takiej
Iwona51
Iwona51 18.11.2011 08:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak