Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka jałowcowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 ł
Owoc jałowca cały Prymat 70 (świeży)
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka jałowcowa

mogąbyć też jagody suszone jałowca(35szt.)jagody umyć,aby nalewka była bardziej aromatyczna można utłuc jagody w możdzierzu,włożyć do butli,dodać cukier,zalać wódką,butlę zamknąć i odstawić na 6 tygodni w chłodne miejsce,co 3 dni wstrząsnąć naczyniem,zlać płyn znad owoców do czystej butelki,odstawić,aby się sklarowała,po 2 tygodniach zlać ją i odfiltrować,pić można odrazu ale będzie smaczniejsza jeśli odleżakuje 3 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.10.2012 10:01
pyszna :)
Wafelek2601 09.09.2011 09:07
naleweczki są super
Grazyna0211 30.03.2011 11:31
fajna naleweczka
IKrakowianka 13.03.2011 23:09
Świetna, bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak