Sposób przygotowania

wiśnie umyć,wydrylować włożyć do słoja,kilka zostawić z pestkami,zalać alkoholem i odstawić na słońce na 4-6 tygodni,zlać nastaw a owoce zasypać cukrem i trzymać w słonecznym miejscu 2-3tyg.zlać sok,wycisnąć wiśnie i połączyć nastaw,sok,sok z wyciśniętych wiśni,powinniśmy otrzymać ok.1,5l nalewki,dodać cynamon,gożdziki,wstawić do chłodnego pomieszczenia,w pażdzierniku dodać mocno wędzone śliwki wraz z pestkami,po 4-5tygodniach powinna mieć wyrazisty smak,powinna leżakować co najmniej rok.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zapewne pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    te śliweczki muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nie piłam jeszcze takiej, na pewno ciekawie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam domowe nalewki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    z dodatkiem wędzonych śliwek nie próbowałam aż jestem ciekawa jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !