Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
jajko 2 szt
czosnek ząbki 2 szt
kiełbasa 30 dag
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany

Mięso przekroić wzdłuż, utworzyć płat, zbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Do mięsa mielone wbić 1 jajko, dodać rozgnieciony czosnek, bułkę tartą, pokrojoną w kostkę marchewkę, sól i pieprz do smaku, wyrobić. Rozbity płat mięsa posmarować rozbełtanym jajkiem, nałożyć mielone mięso, położyć kiełbasę i zwinąć w rulon, zesznurować, posypać kminkiem. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika (ok 190 stopni) i piec około 2 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 22.09.2012 16:26
wygląda jak zwykle apetycznie :)
Katarzyna59 03.07.2012 11:17
super
natii3624 27.04.2012 22:46
apetycznie wygląda :)
Monika193
Monika193 08.06.2011 23:24
już po wyglądzie widać ze super smakuje
mehia 10.05.2011 22:21
ale ładne
Goya 01.02.2011 16:01
super
patusia 12.01.2011 11:42
Bardzo apetyczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak