Sposób przygotowania

Wieprzowe nóżki, głowę i skórki dokładnie umyć i oskrobać (nóżki uprzednio naciąć). Marchewkę, pietruszkę i cebulę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Do dużego garnka wlać zimną wodę i włożyć mięso, sól, ziarna pieprzu, liść laurowy, i ocet i gotować ok. 3 godzin na średnim ogniu. Warzywa dodać jak mięso będzie już w połowie miękkie. Gdy mięso będzie gotowe, wyjąć je z wody, oddzielić od kości i pokroić na drobne kawałki. Wodę przecedzić, poczekać aż trochę ostygnie i zebrać tłuszcz z powierzchni. Pokrojone mięso włożyć do płytkiego naczynia, rozłożyć ugotowane warzywa i zalać letnią zupą, w której się mięso gotowało. Pozostawić w chłodnym miejscu, aż płyn stężeje.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wolę z kurczakiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    a ja lubię wieprzowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubię takie !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !