Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nóżk wieprzowei w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżek wieprzowych 5szt
wieprzowej głowy i skórek 750 g
marchewki 80g
pietruszki 40g
cebuli 1szt
ziaren pieprzu 1o szt
Liść laurowy suszony Prymat 3szt
wody 3l
octu 50ml

Przepis i sposób przygotowania na: nóżk wieprzowei w galarecie

Wieprzowe nóżki, głowę i skórki dokładnie umyć i oskrobać (nóżki uprzednio naciąć). Marchewkę, pietruszkę i cebulę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Do dużego garnka wlać zimną wodę i włożyć mięso, sól, ziarna pieprzu, liść laurowy, i ocet i gotować ok. 3 godzin na średnim ogniu. Warzywa dodać jak mięso będzie już w połowie miękkie. Gdy mięso będzie gotowe, wyjąć je z wody, oddzielić od kości i pokroić na drobne kawałki. Wodę przecedzić, poczekać aż trochę ostygnie i zebrać tłuszcz z powierzchni. Pokrojone mięso włożyć do płytkiego naczynia, rozłożyć ugotowane warzywa i zalać letnią zupą, w której się mięso gotowało. Pozostawić w chłodnym miejscu, aż płyn stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 27.05.2011 18:45
super
matii6 13.05.2011 21:37
bardzo lubię
Grażyna13 03.04.2011 07:54
Lubię takie !
Krystyna32 20.02.2011 08:15
pychota
alaaa 14.02.2011 17:24
a ja lubię wieprzowe
Kate131 18.12.2010 08:12
wolę z kurczakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak