Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pulpecikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 puszka
białko 2 szt
sól
natka pietruszki 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
ziemniaki 4-5 szt
bulion warzywny 1 litr
groszek zielony ok. 1,5 szklanki
cielęcina bez kości 30 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pulpecikami

Mięso mielimy dodajemy przyprawy, posiekaną natke pietruszki, białka jajek i wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli trzeba dodajemy bułkę tartą. Formujemy malutkie pulpeciki. Kostki bulionowe rozrabiamy w litrze wody. Na gorący wywar wrzucamy fasolkę i groszek, zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Na wrzątek wrzucamy pulpeciki, gotujemy aż wszystkie wypłyną na wierzch. Zupę można trochę zaciągnąc mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 08.03.2011 10:01
ciekawa
MAR3STA 11.12.2010 17:13
pyszna ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak