Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i nutą boczku z sosem śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opk
boczek 20 dkg
śmietana do sosów
jogurt naturalny 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i nutą boczku z sosem śmietanowym

Smażymy naleśniki. Szpinak wysypujemy na patelnię, boczek podsmażamy i dodajemy do szpinaku, dusimy to ok 10 min, dodajemy sól i pieprz.
Sos: na patelnię wlewamy śmietankę oraz jogurt, doprawiamy solą ,pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Farsz nakładamy na jedną połówkę naleśnika i przykrywamy drugą częścią, polewamy sosem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.03.2013 07:13
znakomite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak