Sposób przygotowania

Do mąki dodać drożdże wymieszanymi z 2 łyżkami ciepłego mleka, jajka, resztę mleka, sól do smaku, następnie ciasto bardzo dokładnie wyrobić. Połowę boczku pokroić w kostkę, stopić, włożyć do niej pokrojone w kostkę bułki i zrumienić. Lekko przestudzone grzanki razem z tłuszczem i skwarkami dodać do ciasta i wyrobić. Odstawić na godzinę aby wyrosło. Następnie formować niezbyt duże knedle, kłaść je do wrzącej osolonej wody i gotować 10-12 minut. Odcedzić, okrasić pozostałym stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie do gulaszu..
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !