Sposób przygotowania

Biszkopt
Białka ubijamy z odrobiną soli na pianę ,dodajemy cukier i ubijamy sztywną beze.Następnie dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy,na koniec wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia .Po upieczeniu dzielimy na dwa krążki.

Śmietanę ubijamy z dodatkiem śmietany w proszku .
Cukierki kroimy na plasterki .
Jeden krążek ciasta układamy na patrze ,nasączamy kawą , smarujemy masą makową.Na masę ubita śmietana(pamiętając o zostawieniu na boki ciasta) i posypujemy cukierkami ,przykrywamy drugim nasączonym krążkiem ciasta.Boki smarujemy resztą śmietany ,wierzch polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.Dowolnie dekorujemy .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Torcik wygląda tak apetycznie, że chociaż nie lubię maku to zjadłabym sobie teraz z chęcią kawałek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ale cudeńko apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Pysznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Pysznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    nic dodać nic ując-niezłe ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super torcik
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    rewelacyjny tort i pięknie sie prezentuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Torcik rewelacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !