Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby na zimę

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat 0,5 łyżeczki
woda 0,5 szklanki
sól do smaku
grzyby 1 różne rodzaje

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby na zimę

Oczyszczone i pokrojone w paski grzyby podlać wodą, dodać bardzo drobno pokrojoną cebulę i sól. Dusić mieszając od czasu do czasu przez około 15 minut, następnie dodać kwasek cytrynowy. Gorące grzyby od razu przełożyć do słoików, zakręcić zakrętki, wstawić do pasteryzacji na 1 godzinę. Następnie wyjąć i możliwie szybko schłodzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 26.12.2011 22:21
świetny przepis
mehia 04.03.2011 11:42
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak