Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, łyżką mleka i łyżką mąki, wymieszać, pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie. Połowę mleka zagotować i wlewając je w zagłębienie wymieszać łyżką z 1/3 całej ilości mąki. Żółtka utrzeć z cukrem i pokrojoną wanilią. Do lekko przestudzonego ciasta dodać żółtka, drożdże z cukrem, resztę mleka, sól, wyrabiać aż stanie się gładkie. Następnie dodać stopione ciepłe masło, rodzynki i drobno pokrojone migdały, wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozłożyć do dwóch foremek wysmarowanych tłuszczem. Gdy wyrośnie wstawić do nagrzanego piekarnika.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    uwielbiam taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszna jest taka babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Musi być pyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !