Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz wigilijny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 1kg
suszonych grzybów 4-5
pęczek włoszczyzny
sok z cytryny
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz wigilijny

1. Grzyby namoczyć, ugotować, a następnie wyjąć z wywaru.
2. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę. Wszystko ostudzić.
3. W innym garnku ugotować pokrojone buraki. Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić.
4. Połączyć wywary i przyprawić Vegetą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 14.07.2011 23:45
super
grazia1 07.05.2011 16:32
lubie
Ania67 03.04.2011 13:52
wspaniały
oliwkowa
oliwkowa 31.03.2011 00:37
super
IZABELA29 18.01.2011 10:04
pysznie
Kate131 17.12.2010 07:24
do tego uszka i super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak