Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką masła, posypać tartą bułką, wyłożyć plasterkami boczku. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić z mlekiem i śmietaną. Sos zagotować i przyprawić do smaku solą, cukrem, plasterkami cytryny. Do przestudzonego sosu dodać surowe jajka i wymieszać. Połowę sosu wymieszać z fasolą. Na plasterkach boczku ułożyć cienką warstwę pokrojonych ziemniaków, na nich warstwę fasoli. Przykryć fasolę resztą sosu, posypać utartym serem, położyć na wierzchu kilka kawałeczków masła. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra :)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ładnie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !