Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i drobno kroimy .Porzeczki myjemy i czyścimy .Wkładamy do rondelka z jabłkami ,zalewamy winem i gotujemy do miękkości do konsystencji papki.Żółtko ucieramy z cukrem .Owoce przecieramy przez sito i gorący jeszcze mus z owoców wlewamy do kogla mogla .Wlewamy powoli małym strumieniem.Doprawiamy cynamonem i gożdzikami .Odstawiamy do ostygnięcia .Podajemy do pieczonego drobiu .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    super
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawy ten dip/sos, myślę że smakowałby nie tylko do drobiu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !