Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip do drobiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
wino wytrawne 250 ml
żółtko jajek 1
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
goździk mielony Prymat
porzeczki czarne 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dip do drobiu

Jabłka obieramy i drobno kroimy .Porzeczki myjemy i czyścimy .Wkładamy do rondelka z jabłkami ,zalewamy winem i gotujemy do miękkości do konsystencji papki.Żółtko ucieramy z cukrem .Owoce przecieramy przez sito i gorący jeszcze mus z owoców wlewamy do kogla mogla .Wlewamy powoli małym strumieniem.Doprawiamy cynamonem i gożdzikami .Odstawiamy do ostygnięcia .Podajemy do pieczonego drobiu .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.11.2012 11:19
bardzo ciekawy ten dip/sos, myślę że smakowałby nie tylko do drobiu
calliope 21.03.2012 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak