Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
jaja 2 sztuki
boczek 20 dag
kapusta włoska 1/2 sztuka
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Boczek kroimy w cienkie plasty i równomiernie rozkładamy na folii aluminiowej. Liście kapusty (najlepiej całe) zblanszować i rozłozyc na boczku. Mięso mieszamy z pozostałymi składnikami (namoczoną i odciśnięta bułką). Mięso rozsmarowujemy na kapuście. Za pomocą folii zwijamy grubę roladę, wiążemy nicią i pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 10.12.2010 21:39
musi być pyszne
katarzyna124 10.12.2010 20:13
Ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak