Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka duszona z kapustą.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1|2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kapusta kiszona 60 dag
grzyby suszone 3 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona z kapustą.

Mięso oddzielamy od kości , dzielimy na 4 porcje. Nacieramy przyprawami, oprószamy mąką i rumienimy na oleju.Wyjmujemy mięso , a na tym tłuszczy podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę.Kapustę mieszamy z cebulą, układamy na niej mięso z kaczki.Dodajemy rozdrobnione grzyby , podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości.Pod koniec duszenia kapustę oprószamy łyżka mąki i przesmażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.07.2013 11:12
to na pewno jest pyszne
Dariusz8 08.04.2012 23:32
pyszna potrawa
buksiak12 03.09.2010 13:29
ciekawy przepis
buksiak12 03.09.2010 13:29
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:37
mniam mniam
Dorota71 03.09.2010 12:36
kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:21
pewnie super smakuje
Emilia22 03.09.2010 11:21
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak