Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony udziec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec 1 kg
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
musztarda 2 łyżki
słonina 15 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony udziec

Warzywa ścieramy na tarce o grubuch oczkach i mieszamy z musztardą. Powstała masa nacieramy osuszone mięso i na 3-4 dni wstawiamy do lodówki. Po tym czasie szpikujemy słoniną, doprawiamy. Pieczemy 1 godzinę w wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak