Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, 1/3 część ugotować, pozostałe zetrzeć i odcisnąć. ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać do utartych i wyrobić. Podzielić na 15 części, każdą rozpłaszczyć na placuszek. Nałożyć nadzienie z kapusty i formować podłużne pierogi. Nadzienie: Poszatkowaną kapustę ugotować w bardzo małej ilości wody, odcedzić, dodać pokrojoną i usmażoną na tłuszczu cebulę, podsmażyć i zaraz po zdjęciu z ognia wymieszać z surowym jajkiem.
Pierogi ugotować i podawać gorące, polane stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    kuszące :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !