Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
maka ziemniaczan 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 1,5 szklanki
cukier waniliowy 2
masło 2 kostki
herbatniki 4 paczki
wiórki kokosowe 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

0,5 litra mleka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i cukier waniliowy zmiksować. Następnie pozostałe 0,5l mleka zagotować, a gdy będzie się gotować wlać zmiksowane mleko z mąką i cukrem waniliowym tak, aby powstał budyń. Ostudzić masę. Ciągle miksując należy dodawać masło i wiórki kokosowe. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie ułożyć herbatniki, na które należy wyłożyć 3/5 masy. Na masę należy ponownie ułożyć herbatniki, a na herbatniki pozostałą masę. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciastko włożyć do lodówki na 3h!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak