Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaś fasola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
ogórki konserwowe 3 szt
czosnek 4 zabki
cząber 1 łyżka
keczup pikantny 3 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jaś fasola

\\
Fasolę zalać woda i odstawić na 2 godziny. Następnie osączyć i ugotować w osolonej wodzie. Odlać i ostudzić. Pokroić ogórki w półkrążki a por w krążki. Dodać przyprawy i wyciśnięty przez praskę czosnek. Do keczupu dolewać (po kilka kropli) oliwę, cały czas ucierając oraz pieprz i sól. Warzywa wymieszać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak