Sposób przygotowania

KREM
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej
1 kostka margaryny
olejek rumowy

Margarynę utrzeć na tarce, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać piwo, olejek waniliowy i wyrobić ciasto. Włożyć ciasto na 1 godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, podzielić na 3 części. Upiec oddzielnie każdy placek.
Przepis na krem: Z mleka, cukru, obu mąk i olejku rumowego ugotować budyń. Gdy wystygnie dodać margarynę. Utrzeć. Przełożyć ciasto. Można polać polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Po nazwie myślałam o czymś bardziej płynnym.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !