Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwosz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
piwo 2\\3 szkl
margaryna 1,5 szt
olejek waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Piwosz

KREM
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej
1 kostka margaryny
olejek rumowy

Margarynę utrzeć na tarce, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać piwo, olejek waniliowy i wyrobić ciasto. Włożyć ciasto na 1 godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, podzielić na 3 części. Upiec oddzielnie każdy placek.
Przepis na krem: Z mleka, cukru, obu mąk i olejku rumowego ugotować budyń. Gdy wystygnie dodać margarynę. Utrzeć. Przełożyć ciasto. Można polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.09.2011 13:41
zapowiada się smacznie
MAŁGORZATA108 10.12.2010 18:31
Po nazwie myślałam o czymś bardziej płynnym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak