Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt.
orzechy włoskie 20 dkg
mąka 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
masa
masło 1 kost.
budyń śmietankowy
cukier 5 łyżek
mąka 3 łyżki
mleko 3 szkl.
brzoskwinie 1 puszka
żółtko jajek 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto orzechowe

białka ubić na sztywno,dodając cukier,żółtka,orzechy,mąkę i proszek,wyłożyć na blachę i piec 40min.w temp.180st.po upieczeniu ciasto przekroić,w szklance mleka wymieszać budyń,mąkę i żółtka,pozostałe mleko zagotować z cukrem,wlać masę i ugotować budyń,utrzeć masło z przestudzonym budyniem,dodać pokrojone brzoskwinie,wymieszać,3/4 masy wyłożyć na ciasto i rozsmarować przykryć drugą częścią i resztę masy rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać startą czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.01.2014 21:26
do ciasta stopniowo wsypać 3/4 szkl.cukru ubijając białka
Bernadeta1 30.08.2013 15:05
zapowiada się bardzo smacznie
m1monika 16.05.2012 12:36
smaczne :-)
Wojt@s
Wojt@s 05.10.2011 00:19
smacznie wygląda
Angelika10 22.09.2011 21:28
super
Robert10 09.07.2011 21:51
ja też, pyszne są takie ciasta z orzechami
MAŁGORZATA108 10.12.2010 16:30
Orzechowe, od razu mam chęć spróbować.
Kasia77
Kasia77 10.12.2010 14:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak