Sposób przygotowania

białka ubić na sztywno,dodając cukier,żółtka,orzechy,mąkę i proszek,wyłożyć na blachę i piec 40min.w temp.180st.po upieczeniu ciasto przekroić,w szklance mleka wymieszać budyń,mąkę i żółtka,pozostałe mleko zagotować z cukrem,wlać masę i ugotować budyń,utrzeć masło z przestudzonym budyniem,dodać pokrojone brzoskwinie,wymieszać,3/4 masy wyłożyć na ciasto i rozsmarować przykryć drugą częścią i resztę masy rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać startą czekoladą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Orzechowe, od razu mam chęć spróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ja też, pyszne są takie ciasta z orzechami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    zapowiada się bardzo smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    do ciasta stopniowo wsypać 3/4 szkl.cukru ubijając białka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !