Sposób przygotowania

Podgrzać mleko dodać drożdże, łyżeczkę cukru i mąki i odstawić do wyrośnięcia. Do miski dajemy pozostałe produkty sypkie i mieszamy. Później dodać roztopioną margarynę, jajka i,wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto. Ma odchodzić od brzegów. Przykryć i zostawić do podwojenia objętości. Formujemy kulki, do każdej kluski dajemy łyżkę twarogu ,dobrze zaklejamy, Układamy na stolnicy i pozostawiamy do kolejnego wyrośnięcia. Gotujemy na parze około 10-15 min.
Nadzienie
Widelcem rozgnieść twaróg dodać resztę składników i wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawa odmiana :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie kluski
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    wyglądają apetycznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo lubię kluski na parze:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię takie kluski
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pusia

    apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetny pomysł z nadzieniem z białego sera
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo lubię te parowańce ,dla mnie mogą być nawet bez nadzienia....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !