Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski na parze z białym serem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
drożdże 5 dkg
mleko 0,5 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
masło roztopione 2 łyżki
cukier 3 łyżki
sól szczypta
Nadzienie:
twaróg 25 dkg
żółtko jajek 1 szt
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski na parze z białym serem

Podgrzać mleko dodać drożdże, łyżeczkę cukru i mąki i odstawić do wyrośnięcia. Do miski dajemy pozostałe produkty sypkie i mieszamy. Później dodać roztopioną margarynę, jajka i,wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto. Ma odchodzić od brzegów. Przykryć i zostawić do podwojenia objętości. Formujemy kulki, do każdej kluski dajemy łyżkę twarogu ,dobrze zaklejamy, Układamy na stolnicy i pozostawiamy do kolejnego wyrośnięcia. Gotujemy na parze około 10-15 min.
Nadzienie
Widelcem rozgnieść twaróg dodać resztę składników i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 24.01.2014 08:50
Bardzo lubię te parowańce ,dla mnie mogą być nawet bez nadzienia....
Wafelek2601 19.09.2013 00:21
Świetny pomysł z nadzieniem z białego sera
Pusia 17.06.2013 08:36
apetycznie wyglądają
Bernadeta1 08.01.2013 17:37
bardzo lubię takie kluski
Krystyna32 22.05.2012 14:07
super
smakoszek 04.01.2012 21:21
pyszne
FAFIK 10.12.2011 03:09
Pyszne
barbara11561 09.06.2011 01:10
Bardzo lubię kluski na parze:)
jolaxa 06.03.2011 20:46
pycha
hastalavista 12.12.2010 16:15
wyglądają apetycznie :)
rosik93 11.12.2010 23:50
rewelacja
MAR3STA 10.12.2010 16:55
lubię takie kluski
bami 10.12.2010 16:27
Ciekawa odmiana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak