Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru .Odstawiamy do wyrośnięcia na pól godziny .Po tym czasie do miski wsypujemy mąkę ,wbijamy 3 jajka ,.Dodajemy sól ,wlewamy mleko i rozpuszczoną i przestudzoną margarynę .Wyrabiamy gładkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę .Gdy podwoi objętośc wykładamy na stolnice i rwąc rękami kształtujemy długie paluchy .Układamy na blaszce posypanej mąkę i posmarowanej tłuszczem .Piekarnik nagrzewamy do 175* C .Jedno jajo roztrzepujemy z odrobiną wody i smarujemy każdą bułkę przed wsadzeniem do piekarnika.Pieczemy 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zamawiam na jutro;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Do kawy bym zjadła:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świeże, pachnące bułeczki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Świeże bułeczki mniam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Poproszę na śniadanko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Świetna fotka i mój ulubiony talerzyk:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    muszę wypróbować przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    musi być ekstra :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To cos dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !