Sposób przygotowania

Z 2 jajek, mleka, wody, mąki, oleju i soli zrobić ciasto, usmażyć naleśniki. Poszatkowaną kapustę ugotować z bardzo małą ilością wody. Cebulę usmażyć na smalcu, dodać kapustę, mocno podgrzać, po zestawieniu z ognia wymieszać z surowym jajkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wyłożyć naleśnikami. Dno wyłożone naleśnikiem smarować kapustą i warstwa po warstwie przykrywać naleśnikami, lekko przycisnąć, skropić tłuszczem i zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !