Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski francuskie (z mąką)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
masło 2 dag
mąka 5 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kluski francuskie (z mąką)

Masło utrzeć, dodawać żółtka, ucierać. Ubić pianę z białek. Wykładać na żółtka partiami pianę i mąkę, posolić, wymieszać. Zrobić próbę z ciasta, gdy jest zbyt rzadkie, dodać mąki.
Łyżką maczaną we wrzącej wodzie nabierać ciasto i kłaść małe, podłużne kluseczki na wodę lub na zupę. Zagotować pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 12.12.2010 21:13
Stary dobry przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak