Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szalotaka wykwintna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotka 1/2 kg
masło 2 łyzki
cukier 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól
pieprz
tymianek
wino półwytrawne czerwone 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szalotaka wykwintna

Szalotki obieramy, rumienimy na maśle, Dodajemy cukier i dusimy jeszcze około 10 minut. Zalewamy całość winem, dodajemy zmiażdżony czosnek oraz pozostałe składniki. Dusimy na maleńkim ogniu około 15 minut aż wyparujeme połowa wina, pod koniec dodajemy ocet balasamiczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak