Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po japońsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty marynowane 3 szt
ogórki konserwowe 12 plasterków większych
Sałatka groszkowa
groszek konserwowy 1 szt
cebula 0,5 szt
ogórki konserwowe 2 szt
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2-3 (z ogórków konserwowych)
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po japońsku

Jajka obrać i przekroić na pół.Płaty obrać ze skórki i przekroić na połówki.
Sałatka groszkowa
Groszek odsączyć,cebulę drobno pokroić,ogórki zetrzeć na tarce.Wszystko razem wymieszać dodać majonez i doprawić do smaku.
Na półmisku układamy plasterek ogórka ,kawałek płata marynowanego,jajko.Polewamy sałatkę groszkową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 20.02.2014 16:23
pyszna rybka
Seba 27.11.2013 09:37
pycha śledzik
m1monika 14.03.2013 09:10
lubię śledzie :-)
Krystyna32 28.02.2012 11:38
super
Dorota59 25.02.2012 11:59
świetna ta sałatka
Ela15 14.06.2011 12:18
świetny
Bart 09.03.2011 23:23
śledzik zawsze pyszny
kuklik 15.02.2011 09:29
śledzik w każdej ilości
matii6 18.12.2010 20:54
pomysł i podanie super
Anna169Hosz 11.12.2010 21:37
Mogłabym jeść codziennie...nawet dwa razy dziennie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak