Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 3 łyżki
mleko 1/3 szkl
masło 1 łyżka
jajko 5 szt
sól do smaku
tłuszcz do okraszenia
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z serem

Kaszę mannę zalać na kilka minut mlekiem. Żółtka utrzeć z masłem, ser przemielić przez maszynkę, dodać utarte żółtka. Na końcu dodać do masy napęczniałą w mleku kaszę mannę oraz pianę z białek, wymieszać. Kłaść łyżką do wrzącej osolonej wody niezbyt duże kluski, gotować około 5 minut. Kluski podawać zaraz po ugotowaniu polane stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.11.2012 07:29
pyszne
Angelika10 18.05.2012 00:36
smaczne
FAFIK 17.09.2011 20:14
fajne
IZABELA29 02.08.2011 09:05
łatwe i smaczne
edyta44 01.08.2011 16:27
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak