Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
powidła śliwkowe 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
pomidory małe 4 szt
olej
ketchup 1 łyzka
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe szaszłyki

Piersi z kurczaka pokrój w grubsze paseczki.Papryki umyć, wycinamy gniazda, kroimy w kostkę,pomidory na połówki.Ketchup wymieszać z powidłami i łyżeczka kucharka i posmaruj tym mięso.
Na patyczki nadziewaj paski mięsa,każde przepięcie przekładając papryką w innym kolorze.Szaszłyki posmarować olejem.Ułóż na grillu. obok umieść pomidory miejsce przecięcia pomidorów oprószyć Kucharkiem i posmarować olejem.Szaszłyki opiekać, obracają ok 10 min(można też usmażyć je na patelni). Ja podaję z pomidorami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak