Sposób przygotowania

W litrze wody rozpuścić dwie kostki rosołowe. Do wrzątku wrzucić skrzydełka i gotować 10 minut, następnie odlać całą wodę, a skrzydełka zostawić do wystygnięcia.
Zrobić panierkę: Wsypać do miski mąkę, pokruszone płatki oraz wszsytkie przyprawy, dodać jajko, majonez, trochę mleka. Panierka musi mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Skrzydełka wkładamy do miski z panierką i dobrze mieszamy. Tak przygotowane mięso wkładamy na dobrze rozgrzany olej (jak frytki) i gotujemy tak długo, aż uzyskają złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    wygląda ekstra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetycznie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię takie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !