Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dymki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
jabłko 1 szt
oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dymki

Umytą cebulę drobno pokroić razem ze szczypiorkiem. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli, poprószyć sola, dodać pół łyżeczki cukru, skropić sokiem z cytryny. Polać surówkę sosem przygotowanym z oliwy i musztardy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.07.2013 20:49
Lekka, smaczna.
Motorek 06.06.2012 08:22
fajna
Margo1 11.12.2010 17:51
fajne
Monika193
Monika193 10.12.2010 16:38
uwielbiam dymkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak