Sposób przygotowania

Makę wraz z solą wymieszać wraz ze szklanką goracej wody(wodę dolewać powoli). Zagniatać powstałą masę, aż będzie jednolita i elastyczna. W międzyczasie przygotować farsz. Piersi umyc, osuszyć i przyprawić pieprzem i solą. Zgrillować z obu stron, np. za pomocą elektrycznego grilla i pozostawić do ostygnięcia. Szpinak świezy opłukać i smażyć na patelni z dodatkiem odrobiny wody, aż zwiędnie. Nastepnie nalezy go bardzo dokładnie odcisnąć! Czosnek przecisnąć przez praskę. Do miseczki dodać szpinak, pociętą w drobna kostkę pierś z kurczaka, ser, czosnek,jajko i przyprawy. Wszystko ze sobą połączyć, aby powstała jednolita masa. Z ciasta wycinać małe kółka i w każde wkładać trochę farszu. Za pomocą dłoni zlepić ciasto. Przygotowane pierogi można od rau zamrozić, albo ugotować we wrzącej wodzie i po kilku minutach gotowania podawać.
Mi najbardziej smakują z sosem czosnkowym ;)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !