Sposób przygotowania

Mąkę zmieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem i mbirem. dodac mleko, roztopione masło, roztrzepane jajko i orzechy brazylijskie rozbite w moździerzu na miazgę. Wymieszać, ale tak niezbyt dojładnie, żeby zostały grudki.
Przygotować formę muffinkową, do każdego wgłębienia położyć papierową papilotkę. Napełniać ciastem do 3/4 wysokości, na wierzch każdej babeczki wrzucić kawałek jabłka pokrojonego w drobną kostkę.
Piec w 180 stopniach ok 30 minut.
Przepis na 12 muffinek

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !