Sposób przygotowania

Wybić jajka oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Z białek ubić sztywną pianę pod koniec ubijania dodać łyżeczkę cukru. Mleko zagotować. Na gotujące się mleko położyć kilka porcji piany, po chwili odwrócić, rozłożyć na talerze.Utarte żółtka zaparzyć mlekiem. Umyte owoce [truskawki, maliny lub poziomki]zmiksować i połączyć z wystudzonym mlekiem. rozlać na rozłożone pianki. Podawać z herbatnikami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !