Sposób przygotowania

Ryż ugotować w wodzie, pod koniec gotowania dodać mleko. Jajka utrzeć z cukrem, dodać ryż, cynamon, wymieszać. 1/3 ryżu wyłożyć do wysmarowanego i oprószonego tartą bułką naczynia żaroodpornego, ułożyć warstwę pokrojonych w plasterki jabłek, przykryć warstwą ryżu, znów ułożyć jabłka, przykryć resztą ryżu, wyrównać powierzchnię, posmarować śmietaną, włożyć do piekarnika, zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha,bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie obiadki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !