Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka pianka do cappucino i nie tylko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 100 ml
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka pianka do cappucino i nie tylko

Tłuste mleko, z dużą zawartością białka podgrzewamy w małym garnuszku do temperatury około 40 stopni. Dodajemy cukier i mieszamy, aby się rozpuścił. Przelewamy do kubeczka i spieniamy za pomocą spieniacza na baterie (można kupić za parę złotych w sklepach AGD). Można też spienić mleko przelewając je do małego słoika z zakrętką i energicznie mieszając przez około 2 minuty:) Gotową pianę przekładamy do filiżanki i delikatnie wlewamy kawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak