Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki w cieście drożdżowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
śmietana kwaśna 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
masło 1/2 kostki
cukier do smaku
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
drożdże świeże 3 dag
parówki 10 sztuk
słonecznik łuskany do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki w cieście drożdżowym

Śmietanę mieszamy z cukrem, solą, gałką muszkatołową, drożdżami. Dodajemy mąkę i miękkie masło - wyrabiamy ręcznie. Na ok godzinę wstawiamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego prostokąty tak by owinąć parówkę/serdelka. Układamy na formie pamiętając o zachowaniu odstępów i smarujemy jajkiem. Posypujemy słonecznikiem bądź sezamem. Pieczemy w temp. 180\'C ok. 30-40 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.07.2013 09:01
zjadłbym coś takiego
RenataZ-et 28.03.2013 15:05
super pomysł na pyszne paszteciki
Miki 15.07.2012 21:30
super
IlonaAlbertos 25.06.2010 14:21
Świetny przepis :)
sylwiachmiel 23.05.2010 15:21
koniecznie przyzadze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak