Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrygi w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 5 gałązek
margaryna do smażenia
śmietana 30% 250 ml
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
pieprz
cebula 2 szt
ostrygi 40 (bez skorupek)

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrygi w sosie śmietanowym

Na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy cebulę i smażymy chwilę. Dodajemy seler i ostrygo. Przyprawiamy, skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy pod przykryciem kilka chwil. Jak ostrygi zaczną się przekrzywiać zalewamy śmietaną i dusimy 5 - 10 min. Podajemy po doprawieniu z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 10.12.2010 09:19
Ostrygi... Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak