Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 6 dag
sól
wątroba wołowa 24 dag
grzybki marynowane
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
pieprz
natka pietruszki
cebula 1\2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z wątróbką

Ryż zagotować w lekko osolonej wodzie. Zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 12-15 minut pod przykryciem. Wątróbkę umyć, bardzo dokładnie osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Przełożyć na teflonową patelnię, mocno podsmażyć, mieszając. Do wątróbki dodać cebulę, grzyby i kawałki pomidora. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do potrawki przełożyć ryż, wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak