Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk duszony z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1\\2 kg
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
olej
masło 1 łyzka
ryż 1 szkl
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
curry 1 szczypta
sól
pieprz
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk duszony z ryżem

Mięso oczyszczone pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprz i curry, odstawić pod przykryciem na 30 minut. Papryki oczyszczone pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Jabłko obrane pokroić w kostkę. Na maśle wymieszanym z olejem obsmażyć mięso na rumiano. Zsunąć na bok patelni, zeszklić cebulę, dodać kawałki papryki, podsmażyć. Wymieszać z mięsem, włożyć jabłko, dusić 10 minut pod przykryciem. Ugotować ryż, przełożyć do małych miseczek, docisnąć łyżką. Na talerz wyłożyć kaszę i gorące mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 26.09.2011 21:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak