Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

* 40 dag jogurtu naturalnego bez cukru
* 16 g cukru waniliowego
* 1 szklanka mąki pszennej
* 1 szczypta soli
* 2 jajka
* 1/2 łyżeczki sody
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* olej do smażenia

Jogurt zmiksować z jajkami, cukrem waniliowym. Dodać mąkę i sól, miksując cały czas. Wierzch oprószyć sodą i proszkiem do pieczenia, wmieszać w ciasto. Smażyć od razu na gorącym oleju na ciemnozłoty kolor z obydwu stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowej serwetce czy ręczniku papierowym.
Możemy polać jogurtem owocowym, nałożyć dżemem lub miodem, wg. uznania.
Ja podałam z dżemem jabłkowo-dyniowym z przepisu Pyzy.Jego smak idealnie harmonizuje z racuszkami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    wyglądaja smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    misia53

    Gdy nie masz chęci na sporty zimowe , wpadnij do Ewki na placki jogurtowe.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo mniamniuśne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oj zmieściłabym kilka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    superowe to coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !