Sposób przygotowania

* 3 plastry karczku b/k
* 1 kostka mięsna
* 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny
* 6 ziaren ziela angielskiego
* 1 liść laurowy
* 1 łyżeczka curry
* 2 cebule
* 2 ząbki czosnku
* 5 łyżek oleju
* mąka do oprószenia mięsa

Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć mąką, usmażyć z obu stron na złoty kolor na oleju. Dodać posiekane cebule i czosnek. Mięso na patelni posypać obficie przyprawą do wieprzowiny. Poddusić, podlać wodą-nie za dużo, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, kostkę mięsną. Dosypać curry i dusić do miękkości mięsa, ok.0,5 godziny.
Mięso można podać z ziemniakami lub kluskami śląskimi, które polewamy pysznym sosem, powstałym z duszenia mięsa. Rozgotowana cebula i mąka z mięsa zagęszczają go dostatecznie, więc nie potrzeba robić zasmażki.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bez zasmażki sosik zdrowy a wnim karczek uduszony!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dzisiaj robiłą dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    znakomicie przyrządzone mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gracer

    nie widać liścia laurowego został w garnku rozumiem
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Gracer,oczywiście że tak.Przecież nie podałabym go na talerzu domownikom.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !