Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche ciasteczka migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 12 dkg
zmielonych migdałów 12 dkg
masła 12 dkg
cukru 12 dkg
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasteczka migdałowe

masło utrzeć z cukrem,wsypać migdały i mąkę,dodać aromat i wyrobić gładkie ciasto.odrywamy po kawałku ciasta formujemy małe kulki,lekko spłaszczamy,w śroku każdego kółka robimy dziurkę.Blachę wyłozyć pergaminem, ułóżyć na min ciastka, zachowujemy niewielkie odstepy między nimi, wstawiamy do nagrzanego piekarnika 150 stopni i pieczemy na lekko złoty kolor. po wystudzeniu do wgłębienia moznwłozyć nutelle lub konfitury

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 27.03.2011 11:38
świetne
Izabela28 19.01.2011 20:50
Pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak