Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy cheesburger

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1
jajko 1
oliwa
sałata
cebula czerwona 1
pomidor 1
ketchup do smaku
pieprz do smaku
bułki 4
ser żółty 4 plastry
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: domowy cheesburger

Pierś z kurczaka opłukać, podzielić na 4 części, obtłuc z dwóch stron.
Jajko rozmącić, dodać soli, pieprzu, papryki. Zamoczyć piersi w jajku, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć z dwóch stron.
Usmażone piersi wyłożyć na papier, aby usunąć niepotrzebny nadmiar tłuszczu.
Bułki przekroić na pół, każdą część posmarować ketchupem.
Do każde bułki włożyć po listku salaty, plasterku sera, kotlecie z piersi, pomidorze, kilku piórek z cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.03.2011 08:01
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak